Saturday, December 12, 2009

ေဆာင္းႏွင္းေတြၾကား က ကေလး၀က ေပါင္းတင္းသည္(သယ္)ေတြ

ေဆာင္းႏွင္းေတြၾကား က ကေလး၀က ေပါင္းတင္းသည္(သယ္)ေတြ
ဒီႏွစ္ေဆာင္းရာသီဟာ အယ္နီညိဳ ဆုိတဲ့ အသံေတြေၾကာင့္ ေအးမွ ေအးပါ့မလားလုိ႔ ထင္မိပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ အရင္ႏွစ္ေတြလုိ မဟုတ္ေပမယ့္ အေအးဓါတ္ေလး က ခ်င္းေတာင္နဲ႔ ခ်င္းေတာင္ေျခကုိ ေရာက္လာခဲ့ပါတယ္ ။ဒီလုိ ေဆာင္းရာသီမွာ ဒီနယ္ဖက္ က ေဒသအစားအစာ ျဖစ္တဲ့ ေဒသအေခၚ ေပါင္းတင္၊ တခ်ိဳ႕ နယ္ေတြက ေကာင္းညွင္းက်ည္ေတာက္၊ တခ်ိဳ႕ ကခဲတံေခ်ာင္း လုိ႔လဲ ေခၚၾကပါတယ္။ ဒီနယ္မွာေတာ့ ကေလး၀ေပါင္းတင္း ဟာ မိတ္ေဆြေတြအတြက္ လက္ေဆာင္ေပးရတဲ့ ေဒသလက္ေဆာင္တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ ၀ါးဖတ္ေလးေတြပါေအာင္ခြာ ရင္း ၀ါးနံ႕ သင္းသင္းေလးပါတဲ့ ေကာက္ညွင္းက်ဥ္ေတာက္ဟာ စားရတာ မေဖၚျပႏုိင္တဲ့ အရသာပါ။ မနက္ပုိင္လက္ဖက္ရည္ ၾကိဳက္တတ္တဲ့ သူေတြက လက္ဖက္ရည္နဲ႔ ေပါင္းတင္းေလး ကုိအရသာခံလုိ႔ ။တခ်ိဳ႕ ၾကေတာ့လည္း ေပါင္းတင္းကုိ ဆီေလးအုိးကင္းပူတုိက္ျပီး ေတာ့ ေၾကာ္လုိ႔ ၊တခ်ိဳ႕ ၾကေတာ့လည္း ငါးေျခာက္ဖုတ္ေလး ကုိေပါင္းတင္းနဲ႔ တြဲဖက္လုိ႔ ၊မိသားစုေတြက ေဒသထြက္ စားေတာ္ပဲျပဳတ္ေလးနဲ႔ ေပါင္းတင္းေလးတြဲဖက္သုံးေဆာင္ၾကတယ္။ ေပါင္းတင္းနဲ႔ တခ်ိန္ထဲေပၚလာတဲ့ မုန္ညွင္းဟာ ေဒသမွာေတာ့ မုန္ညွင္း ရြက္ေတြ ကိုဆိတ္ဆြ ျပီး၊ အသီးအႏွံ ေလးေတြေရာကာ ဆန္မႈံ႕ စစ္ေလးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ဂ်င္းေထာင္းကာ ေရာနယ္သမျပီးေတာ့ ေပါင္းလုိက္ကာ ဟင္းေပါင္းဆုိျပီး စားၾကပါတယ္။ ပဲဆီ၊ႏွမ္းဆီစစ္ေလးကုိ ဟင္းေပါင္းေလးကုိေလာင္းျပီး ေပါင္းတင္းေလးနဲ႔ ေပါင္းစပ္၊တြဲဖက္ သုံးေဆာင္လုိက္လုိ႔ ကေတာ့ ဒီေဒသကုိ လြမ္းလြန္းလို႔ ေနာက္တစ္ေခါက္ျပန္လာရ ပါလိမ့္မယ္။
အေ၀းေရာက္ ကေလး၊ကေလး၀၊တမူးနယ္က ေဒသခံေတြ သေရက်ေတာ္မူေအာင္ ေရးသားလုိက္ရပါတယ္။

No comments:

Post a Comment